Ta med hansker på fisketuren

Å fryse på hendene er noe vi helst vil unngå, også på fisketur. Det kan være både ubehagelig og vanskelig å håndtere fiskeutstyret med kalde hender og det tar vekk noe av gleden med fisket.

I tillegg vil det å fryse på hendene lenge, kunne øke risikoen for frostskader. Spesielt når tålmodigheten er stor og storlaksen skal tas.

Hva er viktig ved valg av hansker til fiske?

Når en skal velge hansker til fiske, er det flere ting en bør tenke på. Først og fremst må hanskene beskytte mot kulde og tåle fukt. De bør også være laget av et materiale som gir godt grep, både når de er tørre og våte. Hanskene bør sitte tett og ikke være for tykke. Da kan utstyr og fangst håndteres med tilnærmet samme presisjon som uten hansker.

I dag har også de fleste med seg mobiltelefonen ut på fisketur. Det vil være praktisk å kunne sjekke om det er riktig vær for laksefiske, eller svare på en melding, uten å måtte ta av seg hanskene.

Hansker som er laget for mobilbruk har flere av egenskapene som vi ser etter i gode “fiskehansker” og er enkle å bestille på nett.